Prosinec 2007

Wentworth Miller vs. Michael Scofield

31. prosince 2007 v 0:27 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení
Wentworth Miller

Wentworth Miller
Rodné jméno
Wentworth Earl Miller III

Přezdívky
Stinky
Went
Miller

Výška
6' 1" (1.85 m)

Narozen
2. června 1972
Chipping Norton, Oxfordshire, Anglie, UK


Biografie
Narodil se ve Spojeném království, ale byl vychován v Brooklynu, New Yorku, a promoval na Princeton University, Wentworth Miller je přesvědčivý a kritikou uznávaný mladý herec.
Miller začínal svoji kariéru z druhé strany kamery. Po absolvování kolejí se zaměřením na anglickou literaturu, si to Miller zamířil do Los Angeles na jaře roku 1995 pracovat na oddělení vývoje v malé produkční firmě specializující se na filmy dělané pro televizi. Nicméně, netrvalo to dlouho, a jeho touha realizovat herecké ambice z jeho dětství se stávala nepopíratelnou.
V dalších 5 letech figuroval v hostujících spotech na parodie včetně Buffy The Vampire Slayer, ER a Popular. Mimo jiné hrál také v "mega sérii" Dinotopia produkované televizí Hallmark.
Miller se také objevil ve filmu "The Human Stain", "Lidská skvrna", který režíroval Robert Benton a hráli zde Sir Anthony Hopkins a Nicole Kidman.
Miller se následovně objevil ve filmu "Underworld" a vedlejšími rolemi ve filmech "Joan Of Arcadia" a "Ghost Whisperer", dříve než se připojil k natáčení Prison Break, průkopovým televizním seriálem, který se velmi rychle stal mezinárodním fenoménem. Zde hraje stavebního inženýra, který se nechal umístit do té samé věznice,kde se jeho bratr chystá na popravu a on se ho z věznice snaží dostat ven, byl Miller nominován na "Zlatý glóbus" za nejlepší výkon jako herec v kategorii Televizní seriály - Drama v roce 2006.


Promoval na Princetonu se zaměřením na Angličtinu.

Miller má Africké, Jamajské, Anglické a Německé původy na straně svého otce, a Ruský, Francouský, Holandský, Syrský a Libanonský původ z matčiny strany.

Promoval na Midwood H.S. v Brooklyn College (Brooklyn, N.Y.) v roce 1990.

Jeho matka, Roxann, je speciální vzdělávací učitelka.

Jeho otec, Wentworth E. Miller II je právník.

Má dvě mladší sestry, Gillian a Leigh, která je mladší. Gillian je právnička a Leigh je na právní škole.

Úryvek z Wentworthovi vedlejší role v "Buffy the Vampire Slayer" (1997), "Go Fish" Sezóna 2, (Episode 20: 5 May 1998), byla použita v montáži obrázků v úvodní znělce pro třetí sezónu Buffy the Vampire Slayer.

Je alergický na kočky a psi, stejně jako na jistá jídla.

Jeho tetování pro seriál "Prison Break" (2005) vyžaduje 4-hodinový pracovní proces.

Podle speciálních bonusů na Prison Break DVD, si vyzkoušel Supermana/Clarka Kenta, když byl projekt v Brett Ratnerových rukou.

--------------------------------------------------------------------------------

Osobní citace
"Když jsem přišel na kolej, herectví se najednou zdálo být jako velmi riskantní záležitost, protože všichni moji přátelé začali chodit na právnické nebo doktorské školy nebo na Wall Street."

"Tahle show je kompletně nesmyslná. Ale mimo to je to skvělá jízda."

"Měl jsem takový malý nápad při posledním díle první sezóny, že se spustíme do vězeňského kanálového systému, přelezeme přes mříže, a vykoukneme v bunkru - a budeme se dívat z tváře do tváře s Matthew Foxem a prožijeme druhou sezónu na tropické pláži." - zašprýmoval v jeho show, "Prison Break" (2005) na seriál "Lost" (2004)

"Můj otec je černoch a matka běloška. Proto tedy nemoho odpovědět na otázku, který z rodičů ze mě udělal rasového osamělého tuláka, který se chytil mezi dvěmi komunitami."

"Jsem takový laskavý ňouma. Nemám moc her. Nejsem moc rád v barech nebo klubech. Radši si doma zahraju Scrabble, dám si večeři s partou přátel, zajdu se podívat do kina, nebo ztratím celý týden sledováním seriálů "Law and Order" nebo "The Simpsons" do 14 sezóny."

"Rozhodl jsem se to neřešit, protože jsem líný a kromě toho, ta postava není superhrdina. Nechci po něm, aby byl nadšenec s pohyby Jackie Chana, protože ta pointa je v tom, že on je chytřejší než tvůj průměrný Joe." - reakce na hraní Michaela Scofielda s jeho opravdovou physikou.

Když se ho zeptali, který charakter z literatury by si chtěl zahrát: " dobrá, pokud bych mohl vzít jako literaturu i komixy,tak bych si velmi rád zkusil Generála Zoda ze 'Supermana'. A tak jsem doufal, že Bryan Singer pro mě udělá část v 'Supermanovi' a přijde za mnou a obsadí mě.(TV Guide, květen 10-16,2006)

Filmografie
  • Prison Break - 2005-2006
  • Ghost Whisperer
  • (2005) TV Episode .... Sgt. Paul Adams
  • Stealth (2005) (voice) .... EDI
  • "Joan of Arcadia" (2005) TV Episode .... Ryan Hunter
  • The Confession (2005) .... Husband/Prisoner
  • Underworld (2003) .... Dr. Adam Lockwood
  • The Human Stain (2003) .... Young Coleman Silk
  • Dinotopia (2002) (mini) TV Series .... David Scott
  • Room 302 (2001) .... Server #1
  • ER TV Episode (2000).... Mike Palmieri
  • Time of Your Life
    - The Time They Got E-Rotic (2000) TV Episode .... Nelson
    - The Time the Truth Was Told (1999) TV Episode .... Nelson
  • Popular
    - Hard on the Outside, Soft in the Middle (2000) TV Episode .... Adam Rotchild Ryan
    - Ch-Ch-Changes (2000) TV Episode .... Adam Rotchild Ryan
    - All About Adam (2000) TV Episode .... Adam Rotchild Ryan
  • Romeo and Juliet (2000) (V) .... Paris
  • Buffy the Vampire Slayer
    - Go Fish (1998) TV Episode .... Gage Petronzi


Michael Scofield
Michael Scofield
ČÍSLO: 94941
UMÍSTĚNÍ: A-blok,cela 40
ZLOČIN: Ozbrojená loupež
TREST: Pět let - !V Součastné době na svobodě!
ZBÝVÁ ODSEDĚT: Pět let
PODMÍNEČNÉ PROPUŠTĚNÍ: za 2 roky a 6 měsíců.
HRAJE HO: Wentworth Miller


ZÁZNAM:

Studijní výsledky Michaela Scofielda vyvolávají otázku, jak je možné že tak vzdělaný muž spáchal takový zločin. Nejdříve ukončil Morgan Park High School, poté odpromoval z pozemního inženýrství na Univerzitě Loyola v Chicagu.

Než byl zatčen, pracoval Scofield jako stavební inženýr v prestižní firmě Maxwell a Shaum v Middletonu, stát Ilynois.
Vězeň Michael Scofield, který nebyl předtím nikdy trestán, se dopustil ozbrojené loupeže a snažil se ukrást půl milionu dolarů z banky na předměstí Chicaga. Během procesu odmítl obhajobu a požádal o umístění do trestnice Fox River poblíž svého domova - Chicaga.

POZNÁMKY:
Vězeň trpí Diabetem typu I. a je ve vězení navštěvován obhájkyní Veronicou Donovan.

Sledovanost

30. prosince 2007 v 23:48 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

Sledovanost

TV Fox podpořila Prison Break velkou reklamní kampaní. Show debutovala 29. srpna 2005, odhadovaný počet diváků dosáhl 10,5 milionu. Fox takový úspěch pro pondělí letních měsíců nezaznamenala od Melrose Place a Ally McBeal vysílaných v září 1998. Stanice věnovala úvodnímu vysílání pořadu dvě hodiny pro dva díly. Premiéra byla sedmou nejsledovanější show v Americe v daném týdnu. Seriál pravidelně přiláká k obrazovce průměrně 10 milionů diváků každý týden a vedl americké televizní debuty na podzim 2005. Původně plánovaných třináct epizod běželo od srpna do listopadu 2005, kvůli velké popularitě bylo naplánováno další devět dílů, které byly vysílány od března 2006.
Po velké reklamní kampani v Australské televizní síti Seven, která opěvovala úspěch seriálu v Severním Butlandu, byl Prison Break odvysílaný 1. února 2006, první epizoda dosáhla průměrné sledovanosti 1,94 milionu, maximální pak 2,09 milionu diváků.

Ocenění

30. prosince 2007 v 23:43 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

Ocenění

Ceny
  • 2006 People's Choice awards
  • nejoblíbenější TV seriál
  • Tater Awards 2006
  • Největší objev : Wenworth Miller
  • Nejlepší nový seriál : Prison Break
  • Nejlepší padouch - 3.místo T-Bag ( Robert Knepper)
  • Nejlepší polibek - 5.místo Michael (Wentworth Miller) & Sara (Sarah Wayne Callies)
  • Nejlepší obnažení - 2.místo Michael Scofield (Wentworth Miller) když ukazuje plány vězení
Nominace
  • 2006 Zlatý glóbus
  • Nejlepší seriál
  • Nejlepší herec v seriálu - Wentworth Miller
  • 2006 Eddie ceny
  • Nejlepší střih seriálu pro komerční televizi - Mark Helfrich (Pilotní díl)

Postavy a herci

30. prosince 2007 v 23:38 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

Postavy a herci

michaelPostava:
Michael Scofield

Herec:
Wentworth Miller
lincolnPostava:
Lincoln Burrows

Herec:
Dominik Purcell
agent mahonePostava:
Agent Alexandr Mahone

Herec:
William Fichtner
t-bagPostava:
Theodore Bagwell alias T-Bag

Herec:
Robert Knepper
c-notePostava:
Benjamin Miles Franklin alias C-note

Herec:
Rockmond Dunbar
sucrePostava:
Fernando Sucre

Herec:
Amaury Nolasco
agent bill kimPostava:
Agent Bill Kim

Herec:
Reggie Lee
patoshikPostava:
Charles Patoshik alias Haywire

Herec:
Silas Weir Mitchell
bellickPostava:
Kapitán Bellick

Herec:
Wade Williams
abruzziPostava:
John Abruzzi

Herec:
Peter Stormare
westmorelandPostava:
Charles Westmoreland alias D.B. Cooper

Herec:
Muse Watson
tweenerPostava:
David "Tweener" Apolskis

Herec:
Lane Garrison
lj burrowsPostava:
LJ Burrows

Herec:
Marshall Allman
saraPostava:
Dr. Sara Tancredi

Herec:
Wayne Callies
agentiPostava:
Agent Hale
Agent Kellerman

Herec:
Danny McCarthy
Paul Adelstein
veronicaPostava:
Veronica Donovan

Herec:
Robin Tunney
savrinPostava:
Nick Savrinn

Herec:
Frank Grillo
henry popePostava:
Warder Henry Pope

Herec:
Stacy Keach
holly valancePostava:
Nika Volek

Herec:
Holly Valance
Patricia WettigPostava:
Caroline Reynolds

Herec:
Patricia Wettig

Epizody

30. prosince 2007 v 23:31 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

Epizody

První série

Číslo
Originální název
Premiéra
101
Pilot
102
Allen
103
Cell Test
104
Cute Poison
105
English, Fitz Or Percy
106
Riots, Drills And The Devil I
107
Riots, Drills And The Devil II
108
The Old Head
109
Tweener
110
Sleight Of Hand
111
And Then There Were 7
112
Odd Man Out
113
End Of The Tunnel
114
The Rat
115
By The Skin And The Teeth
116
Brothers Keeper
117
J-Cat
118
Bluff
119
The Key
120
Tonight
121
Go!
122
Flight

Druhá série

Číslo
Originální název
Premiéra
201
Manhunt
202
Otis
203
Scan
204
First Down
205
Map 1213
206
Subdivision
207
Buried
208
Dead Fall
209
Unearthed
210
Rendezvous
211
Bolshoi Booze
212
Disconnect
213
The Killing Box
214
John Doe
215
The Message
216
Chicago
217
Bad Blood
218
Wash
219
Sweet Caroline
220
Panama
221
Fin Del Camino
222
Sona

Třetí série

Číslo
Originální název
Premiéra
301
Redemption
302
Fire/Water
303
Call Waiting
304
Good fences
305
Interference
306
Photo Finish
307
Vamonos
308
Bang & Burn
309
Boxed In
310
Dirt Nap
311
Under and Out
312
Hell or High Water
313
The Art of the Deal

Příběh

30. prosince 2007 v 23:24 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

Příběh

Michael Scofield je úspěšný stavební inženýr. Jeho otec opustil domov předtím než se narodil a jeho matka zemřela na rakovinu jater. Jeho starší bratr, Lincoln Burrows, žil zcela jiný život, často na hranici kriminality. V době kdy se seriál odehrává je Lincoln obviněn z vraždy Terrence Steadmana, bratra viceprezidentky Spojených států, a má být odsouzen za vraždu prvního stupně k popravě na elektrickém křesle. Ačkoli důkazy jednoznačně hovoří v jeho vinu, Michael věří, že by zločin takové povahy neprovedl. Lincoln přísahá, že je nevinný a trvá na tom, že na něj vše bylo nastraženo.
Ozbrojený Michael vchází do místní banky, ústav vykrádá, přičemž několikrát vystřelí z pistole. Hned potom, co se dostaví vozy a helikoptéra policejní protiakce, se vzdává. Dosahuje tak prvního kroku svého cíle, kterým je být poslán do stejného vězení jako jeho bratr. Mnoholetá rodinná známá Veronica Donovanová se ujme Michaelova případu jako právnička. V procesu je Michael shledán vinným z ozbrojeného přepadení. Podmíněný trest je zamítnut, protože Michael ze zbraně během přepadení opravdu střílel. Je odsouzen k pětiletému vězení a žádá o přidělení věznice v blízkém okolí. Tomu je vyhověno a Michael je poslán do věznice Fox River, kde je i jeho bratr Lincoln, čekající na popravu.
Když se Michael octne za zdmi vězení, začíná jeho tajná cesta k osvobození bratra. Michael připravil sofistikovaný plán na osvobození Lincolna z Fox River. Jeho výhoda niterných znalostí věznice je datována od roku 1999: jako stavební inženýr se účastnil přebudovávání věznice. Ještě než se octne v žaláři, detailně prostuduje odpovídající plány a dokončí ostatní přípravy. Celé své tělo nechá potetovat zakódovanou mapou věznice. Jen co se stane vězněm, pracuje čas proti němu: aby osvobodil bratra dřív, než bude pozdě, potřebuje překonat technické překážky a zejména vytvořit správné konexe s ostatními vězni a dozorci…

O seriálu

30. prosince 2007 v 23:14 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

O seriálu Prison Break

Útěk z vězení


Prison Break
(česky Útěk z vězení) je televizní seriál americké televizní společnosti Fox, poprvé vysílaný 29. srpna 2005. Původní objednávka na 13 epizod byla kvůli diváckému úspěchu rozšířena na celou sérii. Prison Break byl vytvořen a spoluprodukován Paulem Scheuringem, je natáčen v Joliet Prison ve státě Illinois. V Americe bylo prvních 13 epizod vysíláno od srpna do listopadu 2005, zbylých 9 bylo odvysíláno od března do května 2006. Fox také zadal natáčení druhé série.

Původ

Původ seriálu se datuje do roku 2003 kdy byl nápad nabídnut společnosti Fox Broadcasting Company, ale byl zamítnut protože se společnost obávala malého potenciálu seriálu pro dlouhodobé vysílání. Později byla zvážena možnost mini série, což údajně přitáhlo zájem velkých jmen amerického filmového průmyslu jako Steven Spielberg nebo Bruce Willis. Ke skutečné realizaci však nedošlo. Vlivem obrovské popularity seriálů Lost a 24 hodin u amerických diváků změnila stanice Fox své plány a podpořila produkci seriálu v roce 2004.

53. diplom

26. prosince 2007 v 17:38 | NHsunny |  Moje diplomy
Krásný Bišonek...jůůůůůůůůůůůůůů...

52. diplom

26. prosince 2007 v 17:24 | NHsunny |  Moje diplomy
Vánoční diplomky od Alex...

51. diplom

10. prosince 2007 v 18:39 | NHsunny |  Moje diplomy
Diplomky od Alex...děkujííííííííí