Leden 2008

Bleskovka č. 5

29. ledna 2008 v 11:52 | NHsunny |  Bleskovky
Máme tu další bleskovku...
1) Jak se jmenuješ??
2) Kdo nebo co je na obrázku??
3) Kde hrál nebo hrála??
4) Kolik je ti let??
5) Chodíš do školy??
6) Jaký je nebo byl tvůj oblíbený předmět??
7) Tvůj oblíbený zpěvák??
8) Tvá oblíbená zpěvačka??
9) Skupina??
10) Herec??
11) Herečka??
12) Co na diplom??

Bleskovka končí v sobotu 2. 2. 2008

62. diplom

28. ledna 2008 v 17:49 | NHsunny |  Moje diplomy
Diplomek...

61. diplom

25. ledna 2008 v 17:56 | NHsunny |  Moje diplomy
Můj další diplomek...

Peťulky blog

25. ledna 2008 v 16:38 | NHsunny |  Spřátelené blogy
Můj nový spřátelený blog...je opravdu moc super...děkuji za spřátelení...tohle pro tebe...klikni zde

60. diplom

25. ledna 2008 v 16:29 | NHsunny |  Moje diplomy
Diplom od mého SB za spřátelení...:-*

59. diplom

25. ledna 2008 v 16:28 | NHsunny |  Moje diplomy
Diplomek za spřátelení od Broučííínka=O*

Afroditka blog

22. ledna 2008 v 15:08 | NHsunny |  Spřátelené blogy
Můj nový spřátelený blog...najdete zde snad všechno na co si vzpomenete...přesvědčte se...klikni zde

A tohle je pro tebe...

58. diplom

19. ledna 2008 v 20:45 | NHsunny |  Moje diplomy
Další diplomky od Alex...a tolik...:-)

Blesky, bouřky, tornáda

19. ledna 2008 v 18:27 | NHsunny |  Obrázky
Nádherné obrázky...bojím bojím...

57. diplom

19. ledna 2008 v 16:38 | NHsunny |  Moje diplomy
Diplomek od mého bývalého miláčka...minulost se změnit nedá, ale budoucnost si vytváříme sami...

Diplomy za 4. bleskovku

19. ledna 2008 v 1:22 | NHsunny |  Ceny pro Vás
Doufám, že se budou líbit!!!

56. diplom

19. ledna 2008 v 1:09 | NHsunny |  Moje diplomy
Další diplomek...tentokráte od Gabika...

55. diplom

19. ledna 2008 v 1:08 | NHsunny |  Moje diplomy
A opět další diplom od Alex...

Bleskovka č. 4

13. ledna 2008 v 18:30 | NHsunny |  Bleskovky
Už tady dlouho nebyla žádná bleskovka...takže tady ji máte...a je úplně jednoduchá...beru prvních 10...tak se snažte...
1) Jak se jmenuje tento herec??
2) Alespoň 2 filmy nebo seriály, ve kterých hrál...
3) Co chcete na diplom??
Jednoduché, že??

Věznice Fox River vs. Joliet Prison

13. ledna 2008 v 17:55 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení

Joliet Prison

Nápravné zařízení Joliet (známé spíše jako Joliet Prison) bylo dříve vězení, postavené nedaleko města Joliet ve státě Illinois v USA, funkční od roku 1858 do r. 2002. Věznici jsme poprvé mohli vidět ve filmu Bratři Bluesovi, kde na začátku filmu, hlavní postava Jake Blues, je podmínečně propuštěn na svobodu. Ale určitě mnohem větší slávu si tato věznice vydobyla ze seriálu Prison Break.
jolietjoliet
Historie
Vězení bylo postavené lidmi na nucených pracech za celkovou cenu 75 000 dolarů a poskytla místo pro 761 vězňů. Otevřena byla v roce 1858, jen kousek od města Joliet. Joliet Prison nahradila věznici Alton Prison (otevřené 1833, zavřené 1860). Byla navržená Williamem Boyingtonem (navrhl také Water Tower v Chicagu a Kapitoly ve Springfieldu ), a založená na názorech Jeremy Benthama. V době svého vzniku to byla největší věznice v zemi a její design se stal vzorem pro mnohá vězení v USA. Prvních 53 vězňů se sem "nastěhovalo" v květnu 1858. Dva kriminální vězni a váleční zajatci zde byli zavření i během Občanské války. První bachař Joseph Clark tam byl zabit v roce 1865.
joliet_cell
Do r. 1872 počet vězňů dosáhl čísla 1239, což je opravdu rekordní číslo pro jedno vězení. Od r. 1870 vězení mělo pracovní smlouvy s místními obchody. Vězení bylo pomalé, aby se přizpůsobilo změně; v r. 1910 v celách nebyly žádná umyvadla ani toalety a budování blízké věznice Statevill v roce 1917 (otevřené v březnu 1925) znamenalo rychlé uzavření Joliet Prison. Počet vězňů dosáhl vrcholu v r. 1990 a to čísla 1300 a v roce 2000 to bylo 1156, ačkoli kapacita byla zvednutá na 1300 mezi roky 1999 - 2000, z předešlých 1180. V roce 2000 zde pracovalo 541 lidí a vězení mělo roční rozpočet 333,8 milionu dolarů. Do r. 1990 vězení fungovalo jako takové mezivězení státu Illinois, kde se přidržovali vězni na méně než měsíc a takto zde přošlo přes 20 000 vězňů za rok.
Závěr
Joliet Prison bylo uzavřeno v únoru 2002. Rozpočtové škrty a zastaralé a nebezpečné vybavení bylo hlavním důvodem. Všichni vězni a personál byl přemístěn do nově postavené věznice Stateville, další vězení s maximální ostrahou v Joliet. Z Joliet Prison se potom stalo přijímací centrum vězňů až do března 2004. Tv stanice Fox zde teď natáčí seriál Prison Break ve staré části Joliet Prison.
Scény s Lincolnem se odehrávájí v bývalé cele sériového vraha Johna Wayne Gacyho.



Stacy Keach vs. Warder Henry Pope

13. ledna 2008 v 17:03 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení
Stacy Keach

Stacy Keach
Rodné jméno
Walter Stacy Keach jr.

Přezdívky
neznámé

Výška
5' 111" (1.82 m)

Narozen
2. Června 1941
Savannah, Georgia, Usa

Biografie
Stacy se narodil v menším městečku Savannah na pobřeží Georgie. Jeho otec byl učitelem herectví, také úspěšný herec, producent, režisér a scénárista přes více než 50let, takže k herectví ho vedli už odmalička. Jeho otec dostal pracovní nabídku, v Pasadeně, v Kalifornii. Tak se Stacy ocitl blízko Hollywoodu a chtěl zkusit štěstí právě tam. Nejprve ho obsazoval pouze jeho otec, potom si díky divadlu udělal jméno a zahrál si ve slavných Shakespearovských dramatech, díky kterým byl mnohokrát oceněn, dokonce o něm kritici řekli, že je nejlepší klasický herec od dob Johna Barrymora. Později namluvil celou sbírku sonetů na cd od W. Shakespeara. Od 60.let, si zahrál ve spoustě westernech a jak doba pokračovala žánr filmů se měnil. Do této doby hraje téměř nepřetržitě.

Filmografie
  1. Death Row (2007) (V) (nátáčí se).... John Elias
  2. Death Row (2007) (natáčí se)
  3. "Blackbeard" (2006) (mini) TV seriál (post-production) .... Captain James Hornigold
  4. Desolation Canyon (2006) (TV) (post-production) .... Samuel Kendrick
  5. "Prison Break"
  6. Jesus, Mary and Joey (2006) .... Jack O'Callahan
  7. Come Early Morning (2006) .... Owen
  8. Keep Your Distance (2005) .... Brooks Voight
  9. "George Lopez"
  10. - George Stare-oids Down Jason (2005) TV seriál .... Blaine McNamara
  11. "Will & Grace"
  12. - From Queer to Eternity (2005) TV seriál .... Wendell Schacter
  13. Man with the Screaming Brain (2005) .... Dr. Ivan Ivanovich Ivanov
  14. "What's New, Scooby-Doo?"
  15. - Block-Long Hong Kong Terror (2005) TV seriál (voice) .... Harold Lind
  16. The Hollow (2004) .... Claus Van Ripper
  17. Padrino, El (2004) .... Gov. Lancaster
  18. Galaxy Hunter (2004) (as Stacey Keach) .... 3V3
  19. Caught in the Headlights (2004) .... Mr. Jones
  20. "Boomtown"
  21. - Inadmissible (2003) TV seriál .... Jack 'Mac' McNorris
  22. Operation Balikatan (2003) .... General Thurmond
  23. "Stupid Behavior: Caught On Tape" (2003) TV seriál .... Narrator
  24. Wie tauscht man seine Eltern um? (2003) (TV) .... Richard Hendersen
  25. "The Simpsons"
  26. - Old Yeller Belly (2003) TV seriál (voice) .... Howard Duff
    - Hungry Hungry Homer (2001) TV seriál (voice) .... Howard Duff
  27. Frozen Impact (2003) (TV) .... Pete Crane
  28. Mike Hammer: Song Bird (2003) (V) .... Mike Hammer
  29. "Touched by an Angel"
  30. - Private Eyes (2003) TV seriál .... Maury Hoover
    - Sympathy for the Devil (1995) TV seriál .... Ty Duncan
  31. Miracle Dogs (2003) (TV) .... C.W. Aldrich
  32. When Eagles Strike (2003) .... General Thurmond
  33. The Santa Trap (2002) (TV) .... Max Hurst
  34. "Girls Club"
  35. - Book of Virtues (2002) TV seriál .... Harold Falcon
  36. "Titus" .... Ken Titus
  37. - Insanity Genetic: Part 1 (2002) TV seriál .... Mr. Titus
    - Insanity Genetic: Part 2 (2002) TV seriál .... Ken Titus
    - Too Damn Good (2002) TV seriál .... Ken Titus
    - Tommy's Crush (2002) TV seriál .... Mr. Titus
    - The Wedding (2001) TV seriál .... Mr. Titus
  38. "Rods!" (2002) TV seriál
  39. Lightning: Fire from the Sky (2001) (TV) .... Bart Hansen
  40. Birds of Passage (2001/I) .... Captain Savienko
  41. "The Zeta Project"
  42. - The Next Gen (2001) TV seriál (voice) .... Roland de Flores
  43. Majestic White Horses (2001) .... Narrator
  44. "Rugrats"
  45. - Finsterella (2001) TV seriál (voice) .... Marvin Finster
    - The Family Tree: Part 1 (1998) TV seriál (voice) .... Marvin Finster
    - The Family Tree: Part 2 (1998) TV seriál (voice) .... Marvin Finster
  46. Sunstorm (2001) .... General John Parker
  47. Mercy Streets (2000) .... Tom
  48. Militia (2000) .... George Armstrong Montgomery
  49. "The Outer Limits"
  50. - The Gun (2000) TV seriál .... Cord van Owen
  51. The Courage to Love (2000) (TV) .... Jean Baptiste
  52. Unshackled (2000) .... Warden Kelso
  53. Icebreaker (1999) .... Bill Foster
  54. Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) (V) .... Dr. Michaels
  55. "Chicken Soup for the Soul"
  56. - Dance Night (1999) TV seriál
  57. "Batman Beyond"
  58. - Lost Soul (1999) TV seriál (voice) .... Richard Vance
  59. Fear Runs Silent (1999) (V) .... Mr. Hill
  60. Future Fear (1998) .... General Wallace
  61. American History X (1998) .... Cameron Alexander
  62. "Savage Earth" (1998) (mini) TV seriál .... Narrator
  63. "Mike Hammer, Private Eye" (1997) TV seriál .... Mike Hammer (1997-1998)
  64. "Promised Land"
  65. - Downsized (1997) TV seriál .... Ned Bernhart
  66. Murder in My Mind (1997) (TV) .... Cargill
  67. "Gang, Die" (1997) TV seriál .... Bosco
  68. The Sea Wolf (1997)
  69. Legend of the Lost Tomb (1997) (TV) .... Dr. William Bent
  70. Prey of the Jaguar (1996) .... The Commander
  71. Escape from L.A. (1996) .... Cmdr. Malloy
  72. The Pathfinder (1996) (TV) .... Compte du Leon
  73. "True Stories"
  74. - Aircraft Carrier (1995) TV seriál .... Narrator
  75. Amanda and the Alien (1995) (TV) .... Emmitt Mallory
  76. Young Ivanhoe (1995) (TV) .... Pembrooke
  77. The World's Most Dangerous Animals III (1995) (TV) .... Narrator
  78. The Orphan Trains (1995) .... Narrator
  79. Against Their Will: Women in Prison (1994) (TV) .... Jack Devlin
  80. Raw Justice (1994) .... Deputy Mayor Bob Jenkins
  81. Trust in Me (1994) .... The Reverend
  82. New Crime City (1994) .... Wynorski
  83. Texas (1994) (V) .... Sam Houston
  84. Batman: Mask of the Phantasm (1993) (voice) .... Carl Beaumont, Voice of The Phantasm
  85. ...a ještě mnoho dalších filmů
Warder Henry Pope
WARDEN HENRY POPE
UMÍSTĚNÍ: ředitel vězení
HRAJE HO: Stacy Keach

Tradiční představa o vězení praví že vězení jsou postavena aby trestala zločince. Pope není zastáncem této myšlenky.

Pope vede federální trestnici Fox River už osmnáct let. Jeho hlavním cílem není vězně trestat ale snažit se je rehabilitovat a převychovat, aby po návratu do společnosti nechtěli páchat další kriminální činy. Z tohoto důvodu nechal zřídit program pro vězeňskou práci, aby vězňům pomohl naučit se fungovat na svobodě, takže kromě práce venku, se nabízí i práce v dílnách .Také vede výukové vězeňské programy, díky nimž si chovanci mohou dodělat střední školu a ve výjimečných případech i bakalářský diplom. Protože se mu však blíží penze, hledá vhodného nástupce, který by Fox River dokázal vést po něm.

Pope a jeho žena, Judith jsou svoji už třicet devět let.

Lane Garrison vs. David "Tweener" Apolskis

13. ledna 2008 v 16:57 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení
Lane Garrison

Lane Garrison
Rodné jméno
Lane Edward Garrison

Přezdívky
Neznámé

Výška
5' 8,5" (1.74 m)

Narozen
23. Května 1980
Dallas, Texas, USA

Biografie
V sedmnácti byl neschopný zůstat se svojí matkou, která už jej nemohla nadále živit, a tak odešel z domova, kde se později spřátelil s Joe Simpsonem, otcem a manažerem popových hvězd Jessicy Simpson a Ashlee Simpson. Garrison promoval z J.J. Perce na vysoké škole v Richardson, v Texasu roku 1998 a v osmácti odjel do Los Angeles, stát se hercem. Jeho první role byla v nějakém komerčním filmu, kde si vydělal prvních 3,500 dolarů. V součastné době je obviněn z vraždy a řízení pod omamnými látkami, to mu však nebrání natáčet další film, který se jmenuje "Shooter" (střelec).

Filmografie
  1. Shooter (2007)
  2. Prison Break (2006)
  3. Crazy (2006)
  4. Night Stalker (2006)
  5. Quality of Life (2004)
  6. 4 Faces (1999)

David "Tweener" Apolskis - !!DEAD!!
ČÍSLO: 95012
UMÍSTĚNÍ
: A-blok,cela 13
ZLOČIN: Velká krádež
TREST: Pět let
ZBÝVÁ ODSEDĚT: Dva roky
PODMÍNEČNÉ PROPUŠTĚNÍ: Jeden rok
HRAJE HO: Lane Garrison
David Apolskis

ZÁZNAM:

Apolskis měl vždy skvělé a mrštné ruce. Na střední škole mu pomohli vyhrát přijímací řízení pro školní fotbalový klub. Ale v deváté třídě byl akademií shledán nezpůsobilým účastnit se soutěží. A tak si Apolskis našel lepší využití pro své talentované ručičky.

Apolksis se stal skvělým kapsářem, a od 14 do 19 let stačil nakrást přes 200 peněženek a 150 hodinek. Tyto statistiky by byli velmi působivé, kdyby nestrávil celkem osm měsíců v nápravném zařízení pro mladistvé. Ale David si nedal nikdy pokoj, a dokonce se pokusil ukrást peněženku policejního úředníka, když byl mimo službu. Byl samozřejmě ihned zatčený a když soud nařídil prohledání jeho bydliště, objevili v jeho bytě velmi cennou baseballovou kartičku, která měla hodnotu přes 300 000 dolarů. A to byl hlavní důvod, proč se Tweener ocitl ve věznici Fox River.

Rockmond Dunbar vs. Benjamin Miles Franklin alias C-note

13. ledna 2008 v 16:40 | NHsunny |  Prison break - Útěk z vězení
Rockmond Dunbar

Rockmond Dunbar
Rodné jméno
Rockmond Dunbar

Výška
5' 11" (1.80 m)

Narozen
11. Ledna 1973
Oakland, Kalifornie, USA

Biografie
Rockmond Dunbar (alias C-Note) se narodil 11. 1. 1974 v Oakland, California. Po studiích na Univerzitě v Novém Mexiku se rozhodl uplatnit své umělecké sklony. Po filmovém debutu ve filmu "Misery Loves Company" se stal pravidelným hostem v televiznich seriálech ("Felicity", "The Pretender", známý je rolí Kennyho Chadwaye v černošskem seriálu"Soul Food"). Následovaly filmy "Punks" (za který obdržel cenu pro nejlepšího nezávislého herce), "Misery Loves Company", "Sick Puppies", "Whodunit", "All About You", "Love the Way" a " Kiss, Kiss, Bang, Bang". Dramaticky vzdělaný Dunbar je ovšem mnohem víc, než jen charizmatickým hercem - je také talentovaným producentem, režisérem a spisovatelem. V roce 2002 se dostal mezi 50 nej sexy mužů volených pro časopis TV Guide. V roce 2003 se oženil s Ivy Holmes a ve stejném roce pak pózoval nahý pro kalendář. Dnes už je však manželství s Ivy minulostí (rozvedeni 2006). Nyní ho můžeme vidět v seriálu z lékařského prostředí Heartland. Zajímavosti: Při natáčení seriálu Prison Break se přiznal, že seriál je natolik napínavý, že se nemůže dočkat, až si přečte scénáře nových dílů. Také velice obdivuje svého kolegu Roberta Kneppera ( T-Bag ).

Filmografie
  • Heartland (2007) - TV seriál .... Dr. Tom Jonas
  • Prison Break (2005) .... C-Note
  • North Shore (2004) - TV seriál .... Agent Fernley
  • All About You (2001) .... Tim
  • Girlfriends (2000) - TV seriál .... Jalen
  • Soul Food (2000) - TV seriál ....Kenny Chadway
  • Misery Loves Company - filmový debut
  • Felicity - TV seriál
  • The Pretender - TV seriál
  • Soul Food - černošský seriál
  • Punks - film
  • Sick Puppies - film
  • Whodunit - film
  • All About You - film
  • Love the Way - film
  • Kiss, Kiss, Bang, Bang - film
Benjamin Miles Franklin alias C-note
C-Note
ČÍSLO: 89416
UMÍSTĚNÍ: Blok A, Cela 48
ZLOČIN: Držení ukradeného zboží.
TREST: 8 let - !V Součastné době na svobodě!
ZBÝVÁ ODSEDĚT: 7 let, dva měsíce
PODMÍNEČNÉ PROPUŠTĚNÍ: 3 roky, 2 měsíce.
HRAJE HO: Rockmond Dunbar
ZÁZNAM:
Potom, co byl vyhozen z armád Spojených států, se vrátil domů, kde se dozvěděl, že jeho válečný záznam byl černou skvrnou v jeho životopise. Aby zaopatřil svoji manželku a dceru, tajně vzal práci, kde převážel kradené zboží a byl přitom zadržen místní policií. Jelikož se nedokázal dohodnout a prozradit identitu jeho spolupracovníků, byl uvězněn ve Fox River.

POZNÁMKY:
Navštěvovat ho mohou jeho přátele a švagr Darius Morgan.